html site templates

Werk in transport of zorg

Simpel: Naarmate je langer gewerkt hebt, heb je ook langer recht op een uitkering.

Werk moet je zoeken; het komt je meestal niet aanwaaien. Je zoekt in de krant, op het internet, bij het arbeidsbureau, op het uitzendbureau of via-via. De eerste stap bij het concreet zoeken naar (nieuw) werk bestaat uit netwerken. Je vertelt je vriendin of vriend dat je op zoek gaat naar werk, je buurman, je sportmaatjes, enzovoorts. Maar ook het doorspitten van de Gouden Gids en Internet naar voor jou interessante bedrijven hoort bij netwerken.


Bij bedrijven bij jou in de buurt langsgaan of bellen om jezelf te presenteren werkt ook vaak goed. Biedt eventueel aan om voorlopig magazijnwerk of licht onderhoudswerk te doen of geef aan dat je bereid bent te starten op een kleinere wagen. Je bent dan bij een bedrijf binnen en kunt vervolgens makkelijker als chauffeur aan de slag.


Zodra je een geschikte vacature hebt gevonden ga je over tot solliciteren. Als goede sollicitant weet je wat er van je verwacht wordt bij de vervulling van een bepaalde vacature. Mocht je ergens meer over willen weten dan kun je best bellen met het bedrijf. Daarna ga je over tot het schrijven van je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae (CV). Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan zorg je voor een goede voorbereiding.


Werken bij een transportbedrijf. Een sector met vele mogelijkheden.


Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je een werkend-leren opleiding volgen. Eén dag per week naar school en vier dagen werken bij een erkend leerbedrijf. Er is vaak een passend leerbedrijf bij jou in de buurt.


Als je ouder bent dan 18 jaar, dan zijn er allerlei opleidingen waarmee je kunt starten in de sector. Je kunt natuurlijk eerst een baan zoeken en daarna je laten bij- of omscholen.


Werk je al in de sector, dan is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.